Nieuws

Natuurwerkdag 2018

  

Ook dit jaar hebben Staatsbosbeheer en IVN de Peelrunners uitgenodigd om onze handen uit de mouwen te steken bij de Natuurwerkdag. Een klus die we inmiddels al heel wat jaren uitvoeren en waar we de natuur een goede dienst mee bewijzen.
 
Net als vorig jaar wil Staatbosbeheer ons inzetten op een heideterreintje in het Schuitwater in Broekhuizen. Dit is voor veel Peelrenners een bekend terrein. De bedoeling is dat we boom- en stuikopslag gaan verwijderen, zodat de heide niet overwoekerd raakt. Als we dit met een flinke groep kunnen aanpakken, kunnen we een grote oppervlakte van dit probleem verlossen.
 
De Natuurwerkdag is op zaterdag 3 november. We starten om 9.30 uur en eindigen om ongeveer 12.30 uur. Staatsbosbeheer zorgt voor het gereedschap en ook voor koffie met vlaai in de pauze. Als je familieleden of bekenden hebt die graag willen meehelpen zijn die eveneens van harte welkom.
 
Uiteraard hopen we dat veel Peelrunners deze gelegenheid aangrijpen om weer een bijdrage leveren aan de instandhouding van dit mooie natuurgebied. Zeker ook voor de startgroep een mooie gelegenheid om de sportievelingen van de Peelrunners op een andere manier te leren kennen.
 
Voor een aantal van ons is het Schuitwater een vast trainingsgebied. Je zult zien dat een half dagje “bosbouwen” een flinke trainingsboost  kan opleveren. Wie dat niet genoeg vindt, kan ’s middags ook nog gewoon in de Schaak komen trainen.
 
Heb je thuis een houtkachel of open haard, dan is dit een extra reden om te komen. Het dikkere hout wordt verzameld en mag als stookhout worden meegenomen.
 
Graag zien we jullie, liefst met veel aanhang, op zaterdag 3 november. Het is handig als we van tevoren weten op hoeveel personen we kunnen rekenen.  Geef je daarom op bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of schrijf je naam op het bord in ons clublokaal  D’n Oetloëp.
 
Materialen:    handzagen, snoeischaren, handschoenen worden beschikbaar gesteld door IVN en Staatsbosbeheer
Kleding:           oude- of werkkleding en stevig schoeisel (laarzen niet nodig)
 
Zie ook:           www.natuurwerkdag.nl 


't weer

Ren-weer
Horst

Buienradar