Nieuws

In memoriam Pieter Gielen

Met ongeloof hoorden we drie weken gelden dat bij Pieter een ernstige ziekte was vastgesteld, verbijsterd zijn we over het bericht dat Pieter op 21 juli j.l. al is overleden. De sterke, krachtige Pieter zal niet meer met ons meetrainen, een gemis wat we ons nog niet ten volle kunnen realiseren.

Pieter is samen met Ans al lang verbonden aan de Peelrunners. En niet alleen om mee te trainen maar ook om allerlei activiteiten te ondersteunen. Pieter werd eigenlijk altijd in een adem genoemd met Ans, zijn echtgenote. Zo zijn ze samen jarenlang gastheer en gastvrouw geweest voor de Schuitwaterloop. Elk jaar werden we hartelijk ontvangen in hun prachtige tuin aan de rand van natuurgebied het Schuitwater. Er werden routes uitgezet waarin elke Peelrunner op zijn of haar niveau kon deelnemen. Pieter deelde daarin graag zijn kennis op gebied van de natuur, hij wees ons op de dassenburchten, het leefgebied van de bevers werd getoond. Daarna konden we genieten van koffie met Limburgse vlaai, altijd gezellige bijeenkomsten!

Pieter was altijd een vaste loper binnen de donderdaggroep. Hij stond ook altijd bekend als een sterke loper die nog steeds goede tijden liep,  vooral ook een ‘vlakke loper’, een loper die over een langere afstand hetzelfde tempo kan lopen. Verschillende Peelrunners heeft Pieter  ‘gehaasd’ en meerderen hebben op die manier een persoonlijk record gelopen! Ook bij de zondagochtend work out zijn Ans en Pieter altijd vaste deelnemers.

Pieter viel bij de zondag work out groep altijd op door zijn kracht en energie, de meeste oefeningen gingen hem met gemak af. Jongere sporters stonden af en toe verbaasd over het gemak waarmee Pieter alle oefeningen af kon werken. En dan altijd weer de hulpvaardigheid van zowel Ans als Pieter. Bij de trainer kwam vaak een appje binnen van Ans: ‘Moet Pieter wat eerder komen om spullen klaar te zetten? Dan vraag ik dat wel even aan hem.’

En natuurlijk mochten we in hun mooie tuin genieten van het jaarlijkse ontbijtje van de zondag groep. Nooit hadden we kunnen denken dat ons laatste, jaarlijkse ontbijtje afgelopen juli met het slechte nieuws van zijn ziekte zou eindigen…

Pieter was bij beide groepen rustig en stabiel aanwezig, hij diende vaak als vraagbaak op allerlei terreinen. Zijn werkend leven als leraar kwam dan weer echt naar boven, Pieter gaf altijd een genuanceerd antwoord, ‘ik heb goede ervaringen met….’.

Zijn afkomst als leraar kwam eigenlijk echt aan de orde als de trainingen voor de kidsrun voor het Rundje um het Hundje startten. Daar was Pieter, samen met Ans altijd een vaste kracht. Pieter gaf de jeugdclinics op de basisscholen en was de drijvende kracht achter de wat stoerdere activiteiten zoals de Obstacle Run die de kinderen mochten lopen in de voorbereidingsperiode. Er werd het idee geopperd om een stromuur te bouwen en dan stond Pieter meteen klaar om te sjouwen met balen stro. Vervolgens stond Pieter klaar bij de stro-hindernis met veel enthousiasme en wist elke kind te motiveren en stimuleren om de hindernis te nemen!

We gaan Pieter missen, niet alleen als Peelrunner maar ook als mens. Wij wensen Ans en familie alle sterkte bij dit verlies.

 

Agenda