Nieuws

Natuurwerkdag 2022

Het is weer bijna zover de Natuurwerkdag. De deelname daaraan door de Peelrunners is inmiddels een traditie. Al meer dan 10 jaar zetten we onze bij elkaar getrainde spierkracht in om de natuur een handje te helpen.

Staatbosbeheer wil ons weer inzetten op een heideterreintje in het Schuitwater in Broekhuizen. Dit is voor veel Peelrenners een inmiddels bekend terrein. De bedoeling is dat we boom- en struikopslag gaan verwijderen, zodat de heide niet overwoekerd raakt. Daar hebben we in het verleden al mooie resultaten mee behaald.

De Natuurwerkdag is op zaterdag 5 november. We starten om 9.30 uur en eindigen om ongeveer 12.30 uur. Staatsbosbeheer zorgt voor het gereedschap en ook voor koffie/frisdrank met vlaai in de pauze. Als je familieleden of bekenden hebt die graag willen meehelpen zijn die eveneens van harte welkom.

Uiteraard hopen we dat veel Peelrunners deze gelegenheid aangrijpen om weer een bijdrage leveren aan de instandhouding van dit mooie natuurgebied. Zeker ook voor de startgroep een mooie gelegenheid om de sportievelingen van de Peelrunners op een andere manier te leren kennen.

Voor een aantal van ons is het Schuitwater een vast trainingsgebied. Je zult zien dat een half dagje “bosbouwen” een flinke trainingsboost  oplevert. Wie dat niet genoeg vindt, kan ’s middags ook nog gewoon in de Schaak komen trainen.

Heb je thuis een houtkachel of open haard, dan is dit een extra reden om te komen. Het dikkere hout wordt verzameld en mag als stookhout worden meegenomen.

Graag zien we jullie, liefst met veel aanhang, op zaterdag 5 november. Het is handig als we van tevoren weten op hoeveel personen we kunnen rekenen.  Geef je daarom op bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of schrijf je naam op het bord in ons clublokaal  D’n Oetloëp.

Materialen:    handzagen, snoeischaren, handschoenen worden beschikbaar gesteld door IVN en Staatsbosbeheer
Kleding:           oude- of werkkleding en stevig schoeisel (laarzen niet nodig)

Doe mee, zonder groen wordt hardlopen een adembenemende bezigheid!

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31