Collumpie belicht .....


Er gebeuren de laatste weken (weer) vreemde dingen op ons sportpark. Wij dienen ons clubgebouw in de gaten te houden.

Vorig jaar had dit gebouw het al meegemaakt. Zo rond begin maart was dat begonnen. Op woensdagmiddag kwamen kinderen op het terrein en in het clublokaal om daar samen gezellig wat te spelen of te trainen. Deze kinderen werden dan vaak vergezeld door ouders, buren, omes of tantes, opa’s of oma’s of anderen. Ze werden dan opgevangen door een paar leden die regelmatig op het park liepen en daarnaast was er ook nog een kale meneer en soms zo’n andere kwibus bij. Dat was begonnen met zo’n 35 kinderen en in de loop van de tijd opgelopen tot rond de 50. Iedere keer vergezeld met iets meer ouderen. Hij had iets gehoord over Ut rundje um ut hundje en hij had begrepen dat de kinderen dat Rundje zouden gaan lopen en nu aan het oefenen waren.

Begin maart dit jaar was dit weer begonnen.

De allereerste woensdagmiddag, het regende en waaide, waren er nu echter meer dan 60 van die jongelui op komen draven. En ook het aantal ouders, buren, omes of tantes, opa’s of oma’s en anderen was in aantal toegenomen. Een aantal ouders gingen binnen staan omdat ze bang waren anders te nat te worden maar de kinderen hadden hier geen last van. Nou, met een dergelijk weer had hij er bij de Peelrunners nog nooit zoveel zien rondlopen. Het begon hem al een beetje te kriebelen en hij wist niet wat hij de volgende keer had te verwachten. Twee weken later begon het gebouw echter te wiebelen op de fundering. Hij wist niet of het van de spanning, de verbazing, het enthousiasme of van iets anders was. Wel 106 kinderen liepen op die woensdagmiddag daar rond op het terrein. En natuurlijk met ook een stevig toegenomen aantal begeleiders en trainers van de Peelrunners. Tevens liep die meneer met het kale hoofd ook weer rond (hij was er trouwens de eerste keer ook al) en die andere kwibus had hij (nog) niet kunnen ontdekken. Het weer was goed, de trainingen werden goed gelopen en er was heeeeeel veel plezier. Nou als deze groep ook aan die wedstrijd van ut Hundje mee ging doen dan mochten ze de straten wel een stuk breder maken of misschien wel uitwijken naar de hele grote straten in Horst. Ons clublokaal vreest voor de komende twee keer. Misschien moet de vereniging zelfs aan vergroting van hem (het clublokaal) gaan denken. Dan moet hij wel minder gaan lopen want daarmee gaan de kilo’s er alleen maar af.

Nou, hij wacht maar af wat er de komende weken nog staat te gebeuren. Misschien had de club dan zelfs te weinig trainers !!!!!! Inmiddels is hij op alles voorbereid. De Peelrunners adviseert hij alleen maar om net zoals de kinderen, ook bij regenachtig weer, te blijven ………lopen.


Collumpie. 

 

 

't weer

Ren-weer
Horst

Buienradar