Natuurwerkdag 4 november
oktober 5, 2023

Het is weer bijna zover, de Natuurwerkdag. De deelname daaraan door de Peelrunners is inmiddels een traditie. Al meer dan 10 jaar zetten we onze bij elkaar getrainde spierkracht in om de natuur een handje te helpen.

Staatsbosbeheer wil ons weer inzetten op een heideterreintje in het Schuitwater in Broekhuizen. Dit is voor veel Peelrenners een inmiddels bekend terrein. De bedoeling is dat we boom- en struikopslag gaan verwijderen, zodat de heide niet overwoekerd raakt. Daar hebben we in het verleden al mooie resultaten mee behaald.

De Natuurwerkdag is op zaterdag 4 november. We starten om 9.30 uur en eindigen om ongeveer 12.30 uur. Staatsbosbeheer zorgt voor het gereedschap en ook voor koffie/frisdrank met vlaai in de pauze. Als je familieleden of bekenden hebt die graag willen meehelpen zijn die eveneens van harte welkom. Ook voor scholieren die een maatschappelijke stage moeten doen is dit een geschikte activiteit.

Uiteraard hopen we dat veel Peelrunners deze gelegenheid aangrijpen om weer een bijdrage leveren aan de instandhouding van dit mooie natuurgebied. Zeker ook voor de startgroep een mooie gelegenheid om de sportievelingen van de Peelrunners op een andere manier te leren kennen.

Voor een aantal van ons is het Schuitwater een vast trainingsgebied. Je zult zien dat een half dagje “bosbouwen” ook een flinke trainingsboost oplevert.

Heb je thuis een houtkachel of open haard, dan is dit een extra reden om te komen. Het dikkere hout wordt verzameld en mag als stookhout worden meegenomen.

Graag zien we jullie, liefst met veel aanhang, op zaterdag 4 november. Het is handig als we van tevoren weten op hoeveel personen we kunnen rekenen.

Geef je daarom op bij henk.dinghs@home.nl of schrijf je naam op het bord in ons clublokaal D’n Oetloëp.

  • Materialen: handzagen, snoeischaren, handschoenen worden beschikbaar gesteld door IVN en Staatsbosbeheer
  • Kleding: oude- of werkkleding en stevig schoeisel (laarzen niet nodig)

Doe mee, zonder groen wordt hardlopen een adembenemende bezigheid!

Meer nieuwsitems

Afscheidswoordje Truus Hiddema

Hallo allemaal, beste Peelrunners, Ik wil jullie graag vertellen over mijn loopcarrière en wat ik allemaal beleefd heb bij de De Peelrunners. Op mijn 25e ben ik gestopt met roken en gingen we met vrienden het bos in om een rondje te lopen. Dat was rond 1980. Er was...

Alle nieuwsitems bekijken

Wedstrijdagenda