Over lopersgroep

 

De peelrunners

Sinds 1 oktober 1989

Ons verhaal
& onze missie

Lopersgroep “De Peelrunners” is sinds 1 oktober 1989 een recreatieve lopersgroep met als doelstelling het begeleiden en ondersteunen van elke loper op zijn eigen niveau.

We zijn een vereniging voor hardlopers, trailrunners en nordic walkers uit Horst en omstreken en bieden de mogelijkheid om in clubverband trainingen op de baan, op de weg en door de natuur uit te oefenen.

De volgende uitgangspunten zijn hierbij van belang:

  • Meer uit het lopen halen
  • Toewerken naar een loopevenement
  • Lopen onder professionele begeleiding
    (10 gediplomeerde hardlooptrainers of assistent-trainers)

  • Geschikt voor iedereen die wil kennismaken met de hardloopsport
  • Sporten in de buitenlucht is supergezond
  • Gezellig met anderen lopen, samen lopen is leuker 
  • Samen werken aan een gezonde leefstijl

Wil je ook eens ervaren hoe er getraind wordt bij de Peelrunners? Je kunt je hier opgegeven om een maand gratis en zonder verdere verplichtingen met ons mee te trainen. 

De Peelrunners

Lopersgroep De Peelrunners heeft een atletiekbaan met clubgebouw in Kasteelpark Ter Horst gelegen aan de Tienrayseweg in Horst. Hier bieden we een gevarieerd programma voor ieder niveau op het gebied van hardlopen, trailrunning en nordic walking.

Hardlopen

Onder begeleiding van bevoegde trainers, zijn er wekelijks verschillende trainingen. Aandacht wordt geschonken aan uithoudingsvermogen, kracht, techniek en snelheid en lenigheid, door een variatie aan oefeningen op de atletiekbaan, op de weg en door de natuur. Voor de beginnende hardloper is er een speciaal programma met begeleiding, zo trainen we gezamenlijk en toch individueel, ieder op zijn eigen niveau.

Nordic Walking

Een keer per week is er een Nordic Walking training onder begeleiding van een instructeur. Elke zaterdagmorgen is er een bostraining. Regelmatig wordt ook de techniek bijgeschaafd op onze baan.

Trailrunning

Hardlopen door de natuur, over de mooiste en meest uitdagende paadjes. Elke dinsdag wordt met elkaar afgesproken om samen met een enthousiaste groep trailrunners te gaan lopen.

Ben je geïnteresseerd, kom gratis een maand trainen!
Geef je op om een maand gratis en zonder verdere verplichtingen met ons mee te trainen. 

Stimulans tot gezamenlijk deelnemen aan wedstrijden

Binnen de vereniging worden de leden gestimuleerd om gezamenlijk deel te nemen aan wedstrijden. Zo wordt er in clubverband aan de wedstrijden Venloop en Staffellauf Weeze deelgenomen.

Tevens organiseert de vereniging hardloopevenementen voor haar leden. Dit zijn de Peelloop, Schuitwaterloop, Oliebollencross en de clubkampioenschappen.